Blog

Peleți vs. lemne – minusurile și plusurile de care trebuie să știi

Dacă rezonezi între încălzirea cu lemne și cea cu peleți, articolul acesta îți va răspunde la toate întrebările. Poate părea o alegere extrem de dificilă, însă dacă balantezi toate plusurile și minusurile, cu siguranță vei ajunge la consensul pozitiv.

Așadar, în cele ce urmează vei afla ce e mai avantajos de folosit pentru încălzirea locuinței – lemne sau peleti.

Încălzirea cu lemne – avantaje

O centrală termică pe lemne e ideală pentru a satisface nevoile celor mai pretențioși clienți. Ea e alegerea ideală atunci când nu ai acces la rețeaua de gaze naturale.

Un prim și mare avantaj se referă la consum. Centrală termică pe lemne consumă o cantitate mai mică de lemne, comparativ cu o sobă. În plus de asta, ai control total asupra căldurii pe care o degajă.

Un alt avantaj important se referă la durabilitate. Centralele termice pe lemne sunt create din materiale durabile și au incluse tot felul de mijloace de protecție. Asta înseamnă că vor rezista foarte mult timp solicitărilor.

Cât despre confort, totul e garantat. Tot ce ai de făcut e să umpli periodic cazanul cu lemne, în rest, cum programezi centrala, așa va și funcționa. Fii sigur de faptul că oricând vei avea apă caldă.

Încălzirea cu lemne – dezavantaje

Un prim dezavantaj se referă la prețul inițial de achiziție. Da, centralele termice pe lemne sunt scumpe, comparativ cu celelalte alternative.

Un alt dezavantaj ar fi faptul că trebuie să umpli periodic cazanul. Atenție – periodic, nu continuu, însă s-ar putea să te prindă în cele mai nepotrivite momente.

Capitolul întreținere ar putea fi din nou un dezavantaj. Trebuie să cureți periodic cenușa și reziduurile lăsate de arderea lemnelor.

Centrala termică pe peleți – avantaje

Peleții sunt specializarea noastră. Noi îi vedem cei mai potriviți pentru a-ți încălzi locuința dintr-o sumedenie de motive. De asta îi și comercializăm și ne dorim ca fiecare român să aleagă să își încălzească locuința cu ajutorul peleților din rumeguș de rășinoase.

Iată deci lista numeroaselor avantaje:

  1. Alimentarea cu peleți este o muncă mult mai curată, comparativ cu alimentarea cu lemne.
  2. Investiția inițială mică. Dacă alegi să îți încălzești locuința prin intermediul unei centrale termice pe peleți, nu doar peleții sunt ieftini, ci și achiziția centralei.
  3. Eficiența centralei termice cu peleți ar trebui să te convingă că este alegerea optimă pentru tine și familia ta. Randamentul pe care îl dă o centrală termică pe peleți este maxim deoarece arde doar combustibil extrem de bine uscat.
  4. Protecția pentru mediul înconjurător este un alt avantaj care ar trebui să te convingă că ai nevoie de o centrală termică pe peleți. Ea lasă o cantitate infimă de cenușă de pe urma arderii, iar fumul este de asemenea în cantități mici.

La capitolul dezavantaje nu se poate pune problema de preț, asta dacă alegi să achiziționezi peleți din rumeguș de rășinoase din stocul nostru.

În schimb, curățarea periodică ar putea să îți dea bătăi de cap. Totuși, există pe piață aspiratoare de cenușă ce îți ușurează munca considerabil. Acea cenușă este un excelent îngrășământ pentru flori și plante deoarece este bogată în minerale.

Ai nevoie de mai multe informații pentru a lua decizia corectă? Contactează-ne acum!

 

 

1 thoughts on “Peleți vs. lemne – minusurile și plusurile de care trebuie să știi

  1. Țugui Gabriela spune:

    Promptitudine și profesionalism!Livrare rapidă în ziua în care am plasat comanda!Domnul Tomiță, jos pălăria!Vă mulțumesc!Foarte mulțumită de serviciile acestei companii!

Comments are closed.