Blog

Din ce sunt făcuți peleții și cum te vor ajuta ei?

Totul începe de la materie primă, care de multe ori este un produs secundar rezultat din diverse operațiuni de prelucrare a lemnului. Pe măsură ce interesul pentru peleti crește, încep să apară materiale special făcute pentru realizarea peleților, astfel încât producția lor să nu mai depinde de cele secundare.

Materialul folosit în confecționarea peleților trebuie să fie neapărat uscat. Temperaturile ridicate din timpul procesului de producție pot duce la un exces de umiditate care, la rândul său, poate cauza probleme. Totodată, umiditatea scăzută este motivul pentru care peleții ard atât de bine.

După ce au fost realizați și a trecut suficient timp încât să se răcească, peleții sunt împachetați și depozitați. Cei care aleg acest tip de combustibil tind să cumpere o cantitate semnificativă. Deși pot fi depozitați pentru o perioadă nedeterminată de timp fără a se deteriora, ei trebuie păstrați într-un loc cât mai uscat.

 

De ce aleg tot mai mulți oameni peleții de la Tomibena?

Peleții ideali au o densitate uniformă, ceea ce le conferă o putere termică mult mai constantă ca în cazul altor combustibili. Peleții de la Tomibena au un diametru de 6 mm și o lungime de 20-45 mm. Calitatea și puritatea lor este întotdeauna verificată.

Mulțumită acestor dimensiuni, peleții sunt ușor de utilizat și manevrat. Mai mult decât atât, ei nu provoacă daune mediului înconjurător în aceeași măsură în care o fac alți combustibili. Deoarece sunt confecționate dintr-un produs secundar obținut prin prelucrarea lemnului, ele folosesc un material care ar fi fost altfel risipit.

Comparativ cu alte materiale, lemnul este chiar ieftin, ceea ce îi determină pe mulți să aleagă această opțiune. Nu este nici chiar cel mai puțin costisitor din categoria combustibilului lemnos, dar costurile finale vor mai mici în comparație cu gazul natural sau electricitatea.

 

Care este cea mai optimă modalitate prin care poți folosi peleții?

In unele situatii, după ce peleții au fost arși, cenușa care rămâne în urma lor trebuie să fie îndepărtată în mod periodic. Acest lucru nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare pentru cei care plănuiesc să investească în acest tip de combustibil, deoarece cantitatea de cenușă este mult mai mică în comparație cu cea lăsată de alte tipuri de combustibil.

Cu privire la praf și alte resturi similare, dacă peleții au fost fabricați cum trebuie, atunci nu se poate vorbi nici aici de o cantitate prea mare. Din această cauză tot mai mulți oameni aleg arderea peleților în locul la alte tipuri de combustibil, fiind o variantă curată și convenabilă.

Peleții sunt utilizați în cogenerare, adică în producerea concomitentă de energie electrică și termică cu aceeași instalație, în multe dintre țările europene.

Prin urmare, peleții sunt varianta perfectă de combustibil pentru cei care pun preț pe eficiență, accesibilitate și curățenie. În situația în care produsul se dovedește a nu fi pe placul lor, există o garanție nelimitată, astfel că indiferent de câți saci de peleți au folosit, clienții care nu sunt mulțumiți vor primi banii înapoi.