Blog

Cât consumă o centrală pe peleți și de ce să alegi peleți de la Tomibena?

Indiferent despre ce tip de centrală termică este vorba, unul dintre aspectele care este de interes pentru oameni este cel privitor la consumul pe care îl are o astfel de sursă de încălzire.

Aceasta este și una dintre întrebările pe care le pun cei care doresc să își instaleze o centrală pe peleți, informație utilă pentru că această soluție de încălzire presupune și existența unui spațiu special în care să fie depozitați peleții.

Oricare ar fi însă răspunsul la această întrebare, ceea ce trebuie reținut este faptul că încălzirea cu peleți reprezintă una dintre cele mai avantajoase soluții, deoarece acest tip de combustibil solid are un preț accesibil, care permite amortizarea investiție cu instalarea centralei într-un timp scurt.

Criteriile în funcție de care se calculează consumul unei centrale pe peleți

Estimarea exactă a consumului pe care îl poate avea o centrală pe peleți nu poate fi făcută, deoarece pentru efectuarea acestui calcul se ține cont de o serie de factori, care diferă de la o situație la alta.

Printre cei mai importanți factori se regăsesc zona geografică, materialele din care este construită casa, gradul de izolație, dimensiunea casei și tipul de centrală ales.

În România, variațiile climatice de la o regiune la alta sunt mari, motiv pentru care menținerea unei temperaturi optime constante poate necesita un consum mai mare de combustibil în zonele muntoase, decât în cele de câmpie, spre exemplu.

De asemenea, și materialele din care este construită casa au un rol important în obținerea și menținerea temperaturii optime. Dacă unele materiale sunt foarte eficiente din acest punct de vedere, cum ar fi lemnul, altele sunt adevărate consumatoare de căldură – în general cele tradiționale din zidărie: cărămidă, BCA, bolțari. În plus, o casă izolată va menține mai bine căldura la interior față de una care nu are nici un fel de termoizolație.

Pentru a încălzi o casă mică, cu două camere, de exemplu, o centrală va consuma mai puțin decât în cazul uneia cu 4 camere. Prin urmare, este necesar să se țină cont și de acest aspect atunci când se alege centrala termică, mai ales în ceea ce privește puterea acesteia.

Avantajul este că pe piață există mai multe tipuri de centrale pe peleți, de dimensiuni și puteri variate, astfel încât oricine dorește să instaleze o astfel de centrală să găsească un model potrivit. Chiar și peleții sunt de mai multe tipuri, deșeurile lemnoase folosite pentru producerea lor și calitatea acestora, fiind criterii importante de care să se țină cont pentru o eficiență cât mai mare.

De ce să alegi Tomibena pentru a cumpăra peleți?

Tomibena deține în portofoliul său unii dintre cei mai buni peleți de pe piață. Aceștia sunt peleți din rășinoase și sunt de calitatea A1, cea mai înaltă.

În plus, prețul mic pe care îl are sacul de peleți și posibilitatea de a cumpăra o cantitate mai mare, beneficiind de reducere, sunt motive importante pentru care oamenii ar trebui să aleagă Tomibena pentru a se aproviziona cu peleți.

În concluzie, stabilirea unui consum exact al centralei pe peleți nu poate fi făcută, dar folosirea unor peleți de calitate ajută la obținerea unor

costuri minime cu încălzirea.

3 thoughts on “Cât consumă o centrală pe peleți și de ce să alegi peleți de la Tomibena?

 1. Drenea spune:

  Am nevoie de o ofertă pentru peleți cea mai buna clasă, pentru 4 familii (4 centrale pe peleți), aproximativ 20-40 tone, 10 km nord Buzău .
  M.

  1. Tomita spune:

   Buna ziua
   0755091111 telefon sau WhatsApp Raspund cu mare drag la telefon sau WhatsApp

  2. Tomita spune:

   Hristos a inviat 0755091111 raspund cu mare drag

Comments are closed.