În momentul în care oamenii iau în considerare instalarea unei centrale pe peleți, aceştia trebuie să fie la curent cu toate informaţiile despre această soluţie de încălzire, de la costurile de instalare, întreţinere şi randament termic, până la păstrarea şi depozitarea peleților ori cum ar trebui făcută aprovizionarea.
Dacă aspectele legate de instalarea centralei pe peleti pot fi găsite foarte uşor, pe site-ul producătorilor sau distribuitorilor de astfel de cazane pentru încălzire, în ceea ce priveşte depozitarea peleților şi, mai ales, când, cum sau de unde pot fi cumpăraţi, pentru a se bucura de un raport calitate-preț avantajos, informaţiile disponibile sunt foarte diferite.
De aceea, în articolul de față vor fi prezentate cele mai utile informaţii, legate de aceste aspecte referitoare la soluţiile de încălzire cu peleți.
Cum se depozitează peleții?
Pentru a putea instala o centrală pe peleți este necesar un spaţiu închis, special dedicat acesteia, o cameră tehnică, ce trebuie construită separată, dacă aceasta nu există deja. Tocmai acest lucru contribuie la costurile ridicate asociate instalării unui astfel de sistem de încălzire.
Numai că o astfel de cameră are multiple utilizări, fiind locul potrivit şi pentru depozitarea peleților folosiţi pentru generarea de căldură. Deşi condiţiile de depozitare necesare peleților nu sunt unele speciale, iar dimensiunile acestora sunt mici, astfel încât să permită o depozitare eficientă, existenţa unui spaţiu special dedicat, mai ales în vecinătatea centralei poate ajuta la eficientizarea procesului de încărcare a buncărului acesteia.
În plus, aceştia sunt cumpăraţi adesea în cantităţi mari, ceea ce presupune un loc special amenajat în care să fie depozitaţi.
Când este cel mai avantajos moment pentru cumpărat peletii?
Preţul peleților este unul dintre principalele avantaje ale acestora, fiind considerabil mai mic decât în cazul altor tipuri de combustibili. Totuşi, în timpul sezonului rece, când cererea este una ridicată şi preţul este mai mare decât în restul anului. De asemenea, există o mică diferenţă de preţ şi între tipurile de peleți, din foioase sau din rășionase, peleții din rășionase fiind mai eficienţi.
De aceea, se recomandă cumpărarea de peleți în perioada de primăvară – vară, când atât costurile sunt mai mici, cât şi solicitările mai puţine, astfel că transportul cu paleţii de peleți va ajunge într-un timp mai scurt.
De ce Tomibena pentru cumpărarea de peleți?
Peleții disponibili în magazinul online Tomibena sunt unii de calitate premium, care se adresează utilizatorilor din sectorul rezidenţial şi care sunt caracterizaţi de o eficienţă înaltă, concomitent cu o cantitate redusă de cenuşă, rezultată în urma arderii.
De asemenea, peleții Tomibena sunt obţinuţi din rumeguş de rășionase, ceea ce contribuie la o ardere eficienta. Aceştia sunt disponibili la saci de 15 kg, al căror preţ este unul competitiv, iar clienţii care aleg să cumpere cantităţi foarte mari, cum ar fi un camion complet, vor beneficia şi de reduceri substanţiale.
Prin urmare, cei care doresc să se pregătească din timp pentru sezonul rece pot alege să investească în instalarea unui sistem de încălzire cu peleți, mai ales că acum este sezonul cel mai avantajos pentru a cumpăra materia primă necesară pentru generarea de căldură.