Blog

Care sunt clasele de calitate ale peletilor și cum le recunoști?

În articolul trecut am vorbit despre când este cel mai potrivit moment pentru a cumpăra peleți și de ce să vii la noi. Astăzi vom vorbi despre clasele de calitate ale acestora. Trebuie să știi să faci diferența între ei pentru a nu risca să faci o achiziție de proastă calitate.

Dacă informațiile prezentate în acest articol nu îți sunt suficiente, nu ezita să iei legătura cu noi. Să nu mai pierdem timpul și să începem înșiruirea claselor de calitate.

Care sunt clasele de calitate ale peleților?

Peleții, indiferent de tipul lor despre care vom vorbi mai jos, sunt împărțiți în trei clase de calitate. Cum se face clasificarea? Ei bine, ținându-se cont de Standardul EN 14961-2, fiind Standardul European de clasificare al acestui tip de material. Așadar, vorbim de trei clase de calitate și anume:

  1. Clasa de calitate A1

Această clasă de calitate se diferențiază de celelalte două prin faptul că peleții produc foarte puțină cenușă și au cel mai înalt nivel de putere calorică.

  1. Clasa de calitate A2

Cea de-a două clasă de calitate cuprinde mai mult peleții de tip industrial. Vorbim de peleții a căror ardere este mai mare și de pe urma cărora rezultă o cantitate semnificativ mai mare de cenușă.

  1. Clasa de calitate B

În cea din urmă clasă de calitate, după cum îți poți da seama, se află peleții ce elimină cea mai mare cantitate de cenușă.

Tu ce crezi, în ce clasă de calitate se încadrează peleții noștri? Hai că îți spunem noi! Având în vedere că au în nivel înalt de putere calorică, dar și că produc foarte puțină cenușă, aceștia se încadrează în clasa de calitate A1, cea mai bună clasă.

După cum îți spunem cu fiecare ocazie, încercăm să aducem în atenția ta doar produse de calitate premium. La peleti din rumeguș de rășinoase ne pricepem cel mai bine. Îi găsești la doar un click distanță aici. Vindem doar la palet, iar dacă vii să îi ridici direct de la noi, beneficiezi de preț special.

Haide să mai dezbatem și alte aspecte cu privire la peleți și anume de câte tipuri sunt aceștia.

Care sunt tipurile de peleți?

Pe piața din România și nu numai vei întâlni două tipuri de peleți. Este vorba despre peleții realizați din materiale rășinoase (brad, molid, pin și tisă) și peleții realizați din materiale foioase (stejar, fag, tei, salcâm, carpen și așa mai departe). În ceea ce privește peleții din rumeguș de foioase, ai în vedere faptul că în alcătuirea lor vei găsi și lemn într-un procent scăzut. Acesta are rolul de a lega întreaga compoziție.

Truc pentru a testa calitatea peleților

Există un truc ce tot circulă printre cumpărătorii de peleți prin intermediul căruia se testează calitatea acestora. Mai exact, introdu un pelet într-un vas cu apă. Dacă acesta ajunge la fundul vasului, înseamnă că este de proastă calitate. Dacă rămâne la suprafață apei, atunci este de calitate premium.

Vrei să afli și mai multe informații despre peleți? Rămâi pe blogul nostru.