De la noi poți achiziționa peleți de calitate superioară, austriacă – îți garantăm asta. Însă pentru ca proprietățile lor să se păstreze bine în timp, este de datoria ta să le asiguri o depozitare corectă.
Astăzi tocmai despre acest lucru discutăm, despre cum poți depozita corect peleții. Nu e vorba de mare filozofie, însă dacă nu vrei să îi pierzi, atenție la modul de depozitare. Urmează sfaturile de mai jos, iar peleții tăi vor fi mereu pregătiți pentru folosire.
Depozitează peleții într-o cameră cu umiditate scăzută
Peleții sunt obținuți prin uscarea și presarea rumegușului cu ajutorul unor mașinării speciale. Pentru a da randamentul cu care noi ne lăudăm, aceștia sunt uscați până ajung la o umiditate cuprinsă între 8 și 10%.
Sarcina ta este să îi depozitezi într-un loc ferit de umezeală. Dacă îi depozitezi în camera tehnică, așa cum multe persoane procedează, asigură-te că nu ai umiditate acolo. Ce se întâmplă dacă aceștia se umezesc? Nu mai ard la fel de bine, deci nu îți mai încălzesc la fel de bine locuința. Practic proprietatea lor cea mai de preț, puterea calorică ridicată, se pierde cât ai clipi.
Asigură-te că ai spațiu necesar pentru a depozita toți peleții pe care îi cumperi
Pentru peleții pe care îi achiziționezi de la noi ai în vedere dacă ai suficient spațiu. Aceștia nu trebuie să fie înghesuiți pentru că există riscul de a se forma umiditate acolo unde spațiul nu este ventilat.
Este adevărat, peleții din stocul nostru nu sunt foarte voluminoși, au dimensiuni foarte prietenoase, însă chiar și așa trebuie să îți faci înainte de achiziție un mic calcul al spațiului. Ce se întâmplă dacă nu reușești să îi depozitezi pe toți în camera tehnică? Probabil vei căuta un loc liber, însă s-ar putea să fie unul umed, iar calitatea peleților va fi pusă în pericol în acest caz.
Atenție la rozătoare!
Ai grijă că încăperea în care depozitezi peleții să fie continuu închisă pentru a nu permite rozătoarelor să intre. Odată infiltrate printre peleti, acestea îți vor distruge peleții fără că tu să știi, iar în unele cazuri își vor face și cuib printre ei.
Dacă știi că ai probleme cu rozătoarele, poți pune eventual diferite capcane pe lângă peleți. Ideal ar fi să îi verifici din când în când pentru a fi sigur că nu au fost distruși de rozătoare.
Nu lăsa copiii prin preajma peleților!
Depozitează peleții acolo unde știi că cei mici nu au acces. Dacă nu sunt depozitați corect, nu nu sunt stabili, există riscul să se răstoarne și să creeze o nenorocire. Cel mai bine îi ții departe de copii. Au totuși și ei o greutate care poate provoca leziuni grave.
Urmează aceste sfaturi, iar peleții tăi vor rămâne intacți, nu vor accidenta pe nimeni și vor da mereu același randament. Dacă achiziționezi o cantitate mare o dată, să știi că noi îți facem preț promoțional. Discută cu noi aici pentru mai multe detalii.