Blog

Centrală termică pe lemne sau centrală termică pe peleți? Ce să alegi pentru locuința ta

Prea multe scumpiri au avut loc în ultimul timp și probabil din acest motiv ești astăzi aici. Vom analiza împreună avantajele centralelor termice, atât a celor pe peleți, cât și a celor pe lemne. Scopul nostru este să te scăpăm de alergatul dintr-un magazin în altul pentru a găsi tipul perfect de centrală termică. Cu noi mergi la sigur, dacă parcurgi rândurile ce urmează.

Așadar, atât despre centrala termică pe lemne, cât și despre cea pe peleți, trebuie să știi că sunt soluții de încălzire mai puțin costisitoare, comparativ cu centralele termice pe gaz. Bineînțeles, chiar dacă au aceeași capacitate de a furniza căldură în locuință, centralele termice pe lemne și pe peleți sunt mai potrivite pentru case.

Principalele avantaje ale centralei termice pe lemne

Centralele termice pe lemne reușesc să înlocuiască cu brio sobele vechi de teracotă. Iată care sunt principalele lor avantaje:

  • au un preț bun în raportul consum-capacitate termică. În funcție de producător, acestea reușesc să furnizeze o cantitate mare de căldură cu un consum mic de lemne.
  • sunt durabile. Ele rezistă extrem de mulți ani, dacă sunt îngrijite corespunzător.
  • sunt economice. Nu vei avea probleme cu creșterea prețului gazului natural, iar lemnul este în continuare destul de accesibil.
  • durata de instalare a unei centrale termice pe lemne este de maxim 7 zile, ceea ce înseamnă un timp destul de mic, dacă facem o comparație cu alte tipuri de centrale termice.

Principalele avantaje ale centralelor termice pe peleți

Despre centralele termice pe peleti am putea vorbi o veșnicie, având în vedere că noi suntem furnizori de combustibil pentru ele. Să știi că o astfel de centrală termică reușește să acopere toate necesitățile tale, mult mai bine decât una pe lemne.

Hai să vedem care sunt principalele avantaje ale centralelor termice pe peleți:

  • sunt ecologice. Iar acest lucru se datorează combustibilului pe care îl folosesc. Peleții din stocul nostru sunt ecologici, obținuți prin presarea și uscarea rumegușului până când acesta ajunge la o umiditate de 8% în medie.
  • autonomie ridicată. O centrală termică pe peleți reușește să furnizeze o cantitate însemnată de căldură într-o locuință de dimensiuni mari cu minim de efort.
  • sunt ieftine. Da, ai auzit bine. Centralele termice sunt ieftine, dacă e să privești lucrurile pe viitor. Combustibilul necesar și anume peleții are un preț extrem de accesibil, comparativ cu prețul lemnului sau al gazului natural.

Despre centralele termice pe peleți trebuie să mai știi că au nevoie de un spațiu destul de mic pentru a putea fi instalate. Bineînțeles, vei mai avea nevoie și de un spațiu în care să depozitezi peleții.

Noi, echipa Tomibena, îți recomandăm să alegi centrala termică pe peleți pentru că este o soluție ecologică de încălzire. În plus de asta, combustibilul aferent este și accesibil ca preț, dovadă stând prețurile pe care noi le avem.

Cu o centrală termică pe peleți nu poluezi mediul înconjurător, sănătatea familiei tale este protejată, la fel și bugetul. Rămâi pe blog pentru alte articole cel puțin la fel de interesante!