Blog

De ce să folosești peleții drept combustibil? Iată care sunt beneficiile lor!

Peleții sunt deșeuri lemnoase, care provin din prelucrarea lemnului și care pot fi folosiți drept combustibil solid ecologic pentru alimentarea sistemelor de încălzire, cum ar fi centralele termice. Avantajul de bază a acestui combustibil constă în prețul accesibil la care poate să fie achiziționat, fiind mult mai rentabil decât alte mijloace de alimentare a sistemelor de încălzire.

5 motive pentru care poți să folosești peleții

  1. Sunt o resursă regenerabilă

Peleții din lemn au un avantaj de neegalat în comparație cu combustibilii tradiționali: sunt produși din materiale regenerabile. Austria este printre cele mai împădurite țări din Europa, întinzându-și pădurile pe o suprafață de peste 4 milioane de hectare. Astfel, aceasta este țara cu o producție mare de peleți.

  1. Sunt durabili

Investiția într-un nou sistem de încălzire este costisitoare, dar, cu trecerea timpului, costurile plătite ar trebui să fie amortizate prin folosirea unui combustibil care să fie eficient și care să nu aibă un preț ridicat. Creșterea semnificativă a prețurilor se adresează, de cele mai multe ori, combustibililor tradiționali, astfel că este mult mai avantajoasă folosirea combustibililor ecologici, cum sunt peleții. Aceștia sunt și durabili, eficientizând procesul de încălzire a locuinței.

  1. Preț redus

Avantajele economice ale peleților sunt de neignorat: costurile folosirii acestui combustibil ecologic pot scădea la jumătate spre deosebire de combustibilii tradiționali. Un factor important este redat de faptul că sistemele de încălzire bazate pe alimentarea cu peleți sunt mult mai eficiente, reușind să transforme mai mult de 90% din energie în căldură utilizabilă. Astfel, combinația dintre costurile reduse ale combustibilului și eficiența sistemelor de încălzire poate să transforme peleții într-o variantă rentabilă.

  1. Capacitare ridicată de a reda confortul termic

Persoanele care au centrală termică ce funcționează pe bază de peleți vor beneficia de un nivel ridicat de confort termic în locuința lor, bucurându-se de un principiu simplu de funcționare, dar și de un proces simplu de întreținere. Utilizatorul nu trebuie decât să golească cutia de cenușă a centralei o dată sau de două ori pe sezon, în funcție și de frecvența folosirii centralei.

Sobele care funcționează pe bază de peleți sunt mult mai avantajoase spre deosebire de sobele convenționale. Odată ce obțin cantitatea necesară de peleți, soba asigură automat o încălzire constantă timp de 2-3 zile. O dată pe săptămână sau la două săptămâni, cenușa trebuie îndepărtată.

  1. Peleții sunt eco-friendly

Un aspect important al peleților este faptul că aceștia nu emit aceeași cantitate de dioxid de carbon cum se întâmplă în cazul combustibililor tradiționali, ci, din contră, emit o cantitate insesizabilă, fiind redusă cu până la 95%. Astfel, pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător printr-o producție cât mai scăzută de emisii CO2, este necesară folosirea peletilor drept combustibil pentru sisteme de încălzire. Noi oferim peleti de vanzare la prețuri accesibile, care pot fi folosiți cu încredere.

Prin urmare, dacă sunteți în căutarea unui combustibil eficient, care să redea confortul termic în locuință și care să nu producă emisii de dioxid de carbon în atmosferă, puteți apela la folosirea peleților, un combustibil ecologic și avantajos din punct de vedere financiar.