Blog

Iarna dă semne că ar vrea să se instaleze? Hai să-ți iei peleții necesari pentru încălzire!

Iarna aceasta s-a cam lăsat așteptată, iar o parte dintre rezervele de bani ale românilor s-au cam terminat, având în vedere că au fost și sărbătorile. Autoritățile declară că lucrurile se vor schimba și cât de curând iarna își va intra în drepturi așa cum se cuvine.

Ești pregătit? Ai rezervă necesară de combustibil pentru a face față iernii? Dacă te simți luat prin surprindere, acest articol este pentru tine. Vei afla astăzi o mulțime de lucruri despre peleți, un combustibil cu ajutorul căruia poți trece cu brio peste iarna care urmează să vină. În cele ce urmează vei afla multe detalii interesante.

Ce sunt peleții?

Despre peleti trebuie să știi că sunt un combustibil solid și 100% ecologic. Peleții sunt creați din lemn și resturi lemnoase, deci sunt un combustibil și 100% reciclat. Oricine poate dona material lemnos pentru confecționarea peleților sau și-i poate face acasă. Există o mulțime de mașinării, deloc complicate sau scumpe, pentru confecționarea peleților.

Peleții au o putere calorică impresionantă. Aceștia depășesc puterea calorică a multor specii de lemn, iar asta îi face cu totul și cu totul ideali pentru încălzire.

De ce peleții sunt mai convenabili comparativ cu lemnele de foc?

În primul rând, vorbim despre puterea loc calorică care, repet, este mai mare decât a multor specii de lemn. De ce se întâmplă acest lucru? Datorită modului în care sunt creați.

Peleții sunt obținuți de pe urma a două procese importante și anume presare și uscare. Aceste două procese le oferă acea formă pe care o știm cu toții, dar și puterea calorică impresionantă și nu doar atât.

În ceea ce privește lemnele de foc, problema lor este că, de multe ori, nu le poți folosi de îndată ce le-ai achiziționat. De ce? Pentru că nu sunt suficient de uscate. Asta înseamnă că nu vor arde corect și nu vor emana căldura de care tu ai nevoie.

Cu peleții nu este la fel. Ei vin gata uscați, au o umiditate în medie de 8%, ceea ce le permite să ardă eficient și să emane căldura necesară pentru a-ți încălzi întreaga locuință.

Peleții te fac să uiți de grija racordării la rețeaua de gaz!

Poate că gazul natural a fost până acum ceva timp cea mai bună alegere atunci când a venit vorba de încălzire. Acum prețul său fluctuează într-un mod alarmant, așa că este recomandat să îți îndrepți atenția către un alt sistem de încălzire.

Peleții sunt fără doar și poate o alegere înțeleaptă. Dacă nu te-ai convins încă, gândește-te la faptul că scapi de grija racordării la rețeaua locală de gaz. Știi prea bine că o centrală termică pe gaz nu poate funcționa dacă nu o racordezi la rețea.

Scapi de această grijă atunci când alegi să investești într-o centrală termică pe peleți. Nu ai nevoie decât de spațiu în care să o instalezi și de un horn. Poți avea o casă în vârf de munte, să spunem așa, pe care să o încălzești cu ajutorul unei centrale termice pe peleți.

Acum este momentul oportun să achiziționezi peleți!

Este începutul noului an, iar mulți furnizori se întrec în oferte care mai de care mai atractive. Acum este momentul perfect să profiți de toate ofertele de pe piață, atât ofertele la peleți, cât și ofertele la centrale termice pe peleți.

Poți face chiar acum stoc suficient de peleți pentru tot restul anului la prețuri uimitoare. Trebuie doar să faci un research corect în mediul online și vei vedea cum vei descoperi oferte la care nici nu te așteptai.

Atenție totuși la un stoc mare de peleți! Aceștia trebuie să fie feriți de umiditate pentru a nu-și pierde din proprietăți. Odată intrați în contact cu apa, se vor umfla și nu vor mai arde la fel de bine. Pregătește-le o cameră special amenajată în care să îi depozitezi, ferită de umiditate.

Furnizorii din mediul online îți pot livra peleții oriunde în țară într-un timp foarte scurt. În funcție de cantitatea de peleți pe care o achiziționezi, te poți bucura și de transport gratuit. Profită acum de ofertele active în spațiul virtual!