Blog

Cum verifici calitatea peleților? Iată 4 teste pe care să le faci acasă!

Tomibena este deja ca o carte deschisă pentru tine. Suntem un brand ce inspiră încredere, un brand ce nu te-a dezamăgit niciodată și pe care te poți baza oricând. Dacă se întâmplă, din diferite motive să nu reușești să achiziționezi peleți de la noi și să o faci de la concurență, astăzi te vom învăța cum să le testezi calitatea.

Există câteva teste pe care le poți face chiar la tine acasă pentru a vedea dacă ai achiziționat sau nu peleți de calitate. Nu sunt teste dificile, însă îți vor indica întocmai ce vrei să auzi, am cumpărat sau nu peleți de calitate? Să nu mai batem pasul pe loc și să începem.

Cum testezi calitatea peleților la tine acasă?

1.    Testul spargerii peleților

Acesta este poate cel mai cunoscut test de calitate al peleților. Ce trebuie să faci? Ai nevoie de câțiva peleți, cât să îți încapă într-o mână de exemplu, pe care trebuie să îi arunci pe o suprafață plană de la cel puțin un metru distanță. Cum interpretezi posibilele situații?

Ei bine, în cazul în care peleții se sparg, trebuie să știi că au o densitate mică și nu vor da randamentul termic mult dorit.

În cazul în care rămân intacți, înseamnă că ai făcut o alegere corectă, iar peleții sunt de calitate și vor da randamentul termic promis!

2.    Testul umidității peleților

Un alt test pe care îl poți face la tine acasă pentru a măsura calitatea peleților este cel ce implică apa. Mai exact, introdu o cantitate de peleți într-un vas cu apă și analizează comportamentul.

Dacă peleții plutesc și încep să se dizolve, atunci nu sunt de calitate superioară. În cazul în care se lasă la fund și nu au nicio inițiativă de a se dizolva, să știi că ai ales peleții potriviți. Densitatea lor este mare, toate fibrele de lemn sunt extrem de bine legate între ele, iar asta însemnă că vor arde extrem de bine și cu folos. Vrei să vezi cum arată peleții rezistenți la acest test? Accesează tomibena.ro.

3.    Testul consumului de peleți

Atunci când folosești peleții achiziționați de la concurență îți poți da seama de multe lucruri. În primul rând, dacă pentru a-ți încălzi locuința este nevoie să folosești o cantitate însemnată de peleți, atunci garantat nu sunt de cea mai bună calitate.

Cu ajutorul peleților noi urmărim ca tu să reușești să îți încălzești locuința cu o cantitate modică, nu una de speriat. Peleții care nu sunt de calitate nu au o densitate prea mare și implicit nu ard cu degajament mare de căldură.

4.    Testul de evacuare a cenușei

Dacă trebuie să evacuezi cenușa la mai puțin de 4 zile, atunci clar este o problemă cu acei peleți. Centralele termice pe peleti nu au nevoie de o întreținere solicitantă în general. Dacă se impune evacuarea cenușei la mai puțin de 4 zile, este extrem de clar că peleții pe care îi folosești nu sunt de calitate.

Peleții de calitate superioară, așa cum sunt cei din stocul nostru, nu produc o cantitate însemnată de cenușă în timpul arderii. Ea nu este mai mare de 6% sau 7% din cantitatea de peleți folosită. În cazul în care acest procent este depășit, este clar că nu folosești peleți de cea mai bună calitate. Vei simți diferența și la capitolul randament termic.

Oricare dintre aceste 4 teste dă rezultate. Partea și mai interesantă la ele este că le poți face cu ușurință la tine acasă. Nu ai nevoie de aparaturi speciale și cine mai știe ce instrumente sofisticate.

Recomandat este să nu achiziționezi niciodată peleți de calitate inferioară, din surse despre care nu știi prea multe. Achiziționează-i întotdeauna de acolo de unde știi că sunt de calitate superioară, așa cum suntem noi de exemplu. Întotdeauna vei găsi aici peleți din clasa de calitate A1, peleți 100% puri ce dau un randament de până la 98%!

Ai nevoie de detalii extra privind specificațiile acestora? Nu ezita să ne contactezi! Suntem extrem de prompți cu clienții noștri și dispuși să le răspundem la toate întrebările.

Rămâi pe blog pentru a citi și alte articole interesante despre peleți. Și nu uita, achiziționează întotdeauna peleți doar din surse sigure!