Blog

Totul despre brichetele de tip RUF – sursă ecologică și eficientă de încălzire

De-a lungul timpului, am discutat aici, pe blog, despre tot felul de combustibili solizi de uz casnic. Am dedicat o mulțime de articole peleților, lemnelor de foc, brichetelor de rumeguș, dar și cocsului petrolier, însă niciodată, până în acest moment, nu am discutat despre brichetele de tip RUF.

Astăzi e momentul perfect pentru a discuta despre brichetele tip RUF. Suntem în mijlocul verii, dar o vorbă din popor spune, omul gospodar își face vara sanie și iarna car. Vrem să îți prezentăm cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoști înainte de a achiziționa acest combustibil pentru a-ți încălzi locuința. Așadar, să nu mai batem pasul pe loc și să începem.

Ce sunt brichetele tip RUF?

Despre brichete RUF trebuie să știi că sunt un tip de combustibil solid compact, ce are de obicei uz casnic. Acestea sunt fabricate prin comprimarea deșeurilor de lemn, de obicei resturi de cherestea sau rumeguș, fără a utiliza aditivi sau lianți chimici. Ca și în cazul peleților, lignina din compoziția lemnului este suficientă pentru ca brichetele tip RUF să obțină forma pe care o știm cu toții.

Ce formă au brichetele tip RUF?

Să știi că brichetele tip RUF sunt diferite de brichetele clasice din punct de vedere al dimensiunilor. Acestea sunt dreptunghiulare, produse pe dimensiuni standardizate, iar muchiile lor sunt netede.

Brichetele tip RUF sunt, de cele mai multe ori, mai mari decât alte tipuri de brichete și au o densitate mai mare. Ce înseamnă acest lucru? Că prezintă o eficiență termică mai mare, dar și o durată de ardere mai extinsă. De asemenea, forma lor standardizată, facilitează manipularea și stocarea.

Ce avantaje prezintă brichetele tip RUF?

Începem seria avantajelor brichetelor de tip RUF cu indicele ecologic. După cum am enunțat și anterior, acestea sunt fabricate din deșeuri de lemn, fără a se folosi substanțe chimice periculoase, ceea ce le face un produs 100% ecologic. Să nu mai vorbim de faptul că reprezintă o alternativă sustenabilă a lemnului de foc, contribuind astfel la conservarea pădurilor și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Un alt avantaj al brichetelor de tip RUF ține de manevrare și depozitare. Având în vedere că au dimensiuni standard, aceste brichete sunt ușor de manevrat și de stocat. Densitatea lor este mare, ceea ce înseamnă că ocupă cu mult mai puțin spațiu decât alți combustibili solizi. Atenție doar la condițiile de depozitare! Ferește brichetele de umezeală sau foc deschis.

Nu putem să nu discutăm, la capitolul avantaje, despre eficiența termică ridicată a brichetelor tip RUF. Grație densității, acestea ard mai lent, produc o cantitate mai mică de cenușă, dar și de fum, prin comparație cu lemnul de foc. De asemenea, au o putere calorică impresionantă, putere calorică ce depășește cu ușurință multe specii de lemn.

Brichetele tip RUF – utilizări și aplicații

Despre brichetele tip RUF trebuie să știi că pot fi utilizate într-o varietate de aplicații de încălzire. Mai exact, ele pot fi folosite în sobe, șeminee, centrale termice pe lemne, dar și alte tipuri de instalații de încălzire pe combustibil solid.

Având în vedere densitatea pe care o prezintă, de unde rezultă și o putere calorică admirabilă, brichetele RUF reușesc să asigure o încălzire uniformă și constantă a locuinței.

Știai că brichetele tip RUF pot fi folosite și în industria producției și/sau prelucrării lemnului? Ele sunt o sursă excelentă de energie pentru mașinile și echipamentele specifice. Să nu mai vorbim despre faptul că sunt extrem de utile în camping, dar și în activitățile de agrement în aer liber, unde pot oferi o sursă accesibilă și ecologică de căldură.

Așadar, dacă îți dorești un combustibil eficient și cu efect de durată pentru încălzirea locuinței tale, alege, fără să stai pe gânduri, brichetele de tip RUF. Nu uita că sunt o sursă ecologică de energie, cu o eficiență termică ridicată.

Dacă și tu faci parte din categoria celor care luptă pentru un mediu înconjurător mai curat, atunci, brichetele tip RUF sunt aliatul perfect de care ai nevoie. Comandă-le astăzi și bucură-te de o creștere a eficienței energetice în locuința ta, dar și de un mediu înconjurător mai curat!