Web Analytics

Sistemele de încălzire care folosesc peleți îmbunătățesc calitatea vieții

Sistemele de încălzire din prezent sunt mult mai diversificate, lucru benefic pentru toate persoanele care vor să-și asigure confortul termic în locuință, pentru că, indiferent de nevoile acestora, este imposibil să nu se găsească o alternativă mulțumitoare pentru fiecare nevoie în parte. Este adevărat că, de-a lungul timpului, s-a optat pentru folosirea combustibilului tradițional, cel realizat din cărbuni, însă era tehnologică și evoluția ajută foarte mult la schimbarea acestui lucru tot în avantajul omenirii.

În anii în care se foloseau doar sistemele de încălzire pe bază de cărbuni s-a înregistrat un nivel îngrijorător de crescut de poluare a aerului, mai ales în Marea Britanie, unde fabricile foloseau intens aceste forme de combustibil. În prezent, însă, acest lucru poate să se schimbe și se poate opta pentru folosirea sistemelor de încălzire pe bază de peleți.

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin folosirea de peleți

Emisiile de dioxid de carbon sunt extrem de toxice pentru sănătatea respiratorie, pulmonară, ducând la un grad ridicat de poluare a aerului. Acest lucru ar putea fi evitat, însă, dacă nu se mai produc emisii de dioxid de carbon într-o cantitate atât de mare. Însă cum să se realizeze acest lucru? Ei bine, schimbarea combustibilului pe bază de cărbuni de la sistemele de încălzire cu unul ecologic, poate să îmbunătățească lucrurile în timp.

Peleții sunt realizați din lemn, din rumeguș mai exact, fiind o metodă foarte convenabilă de combustibil care poate să fie folosit cu încredere. Aceștia sunt realizați în întregime din componente biologice, astfel că nu există niciun risc dacă se optează pentru alternativa combustibilului realizat din peleți. Lemnul nu produce dioxid de carbon la o scară atât de largă și într-o cantitate atât de mare, astfel că dacă toată lumea ar începe să folosească doar peleții, lucrurile s-ar schimba radical.

Reducerea costurilor facturii de căldură prin folosirea de peleți

Dacă sună atractivă ideea protejării mediului înconjurător și reducerea nivelului de poluare, atunci  reducerea considerabilă a costurilor plătite la factura de la căldură, cu ajutorul folosirii peletilor ca sursă de combustibil pentru sistemul de încălzire, va suna și mai bine.

Încălzirea pe bază de peleți este o alternativă mult mai ușoară, mai ieftină și mai eficientă. Tot aceasta este și o metodă regenerabilă de combustibil, dar și stabilă, care s-a răspândit în întreaga lume. Un alt aspect avantajos al acestui combustibil este faptul că după ce peleții sunt arși, se poate folosi cenușa acestora ca îngrășământ natural. În plus, spre deosebire de lemnul obișnuit, peleții produc căldură în cantitate mai mare și la un preț mult mai redus, pentru că randamentul arderii este mult mai mare. Peleții sunt o metodă ideală în prezent și din punctul de vedere al depozitării. Fiind foarte bine strânși și presați, aceștia nu o să ocupe mult spațiu.

În concluzie, peleții sunt o alternativă ideală pentru sistemele de încălzire din prezent, datorită costurilor mici plătite pentru facturile la căldură și, bineînțeles, pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon – iar acestea sunt două dintre aspectele care au o contribuție majora la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.